Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 50,- | Bezoek onze winkel op Strijp-S in Eindhoven

Ons verhaal

Bij Vilt & Meer vind je unieke woonaccessoires en cadeaus van wolvilt en andere natuurlijke materialen. Een deel van de producten maken we zelf. Dat zijn items die je verder nergens vindt. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar originele producten van hoge kwaliteit,  want we houden van mooie artikelen die een leven lang meegaan.

 

We weten waar onze producten vandaan komen

We zijn oprecht geïnteresseerd in de herkomst van onze producten en wie ze gemaakt heeft. In onze directe omgeving zoeken we naar creatieve vakmensen die ons assortiment kunnen verbreden.

En we kijken verder. Naar producten die op een eerlijke manier gemaakt zijn, tegen een eerlijk loon. Zo stuiten we regelmatig op bijzondere verhalen. Zoals over Nepalese vrouwen die hun dochters wel kunnen laten studeren met het geld dat ze verdienen in de viltateliers. Of over kleine ambachtelijke familiebedrijven die hun producten geheel met de hand vervaardigen.

 

We houden van verantwoorde materialen

We verkopen producten gemaakt van lokale materialen, zoals de geschoren vachten van Noord-Brabantse hobbyschapen. Deze vachten zijn eigenlijk vrijwel waardeloos, maar krijgen een prachtige bestemming als kleedje door ze goed schoon te maken en te voorzien van een laagje vilt.

Ook hergebruik heeft onze aandacht. Zo verkopen we kussens die gemaakt zijn van stalen gerecycled katoen. Deze kwaliteitsstof was bijna in de prullenbak beland, terwijl hij nog uitstekend te gebruiken is voor kussens en poefjes.


 

We vertellen het je graag

Zoals we zelf geïnspirerd raken, willen we ook onze klanten inspireren met nieuwe ideeën. We willen het gevoel overbrengen van de vondst die je hart een piepklein sprongetje laat maken en je adem een milliseconde laat stokken. Dat bijzondere cadeau waarmee je je beste vriendin echt verrast. Of die unieke accessoire die je woning tot een echt thuis maakt.

Daarom nemen we graag alle tijd voor onze klanten. Dat doen we in onze winkel op Strijp-S in Eindhoven. En natuurlijk staa we ook altijd klaar voor de klanten van onze webshop.